שמרית
סרטוני הדרכה לאפייה עם שמרים
מועדון לקוחות שמרית - פנימי
מתכונים לראש השנה

עוגת שמרים שוקולד

מתכון עוגת קרנץ שוקולד של השף קונדיטור מיקי שמו. הבצק מתאים גם להכנת רולדה רגילה או עוגת שושנים. את הבצק המתאים לשתי עוגות שמרים קרנץ מכינים יום מראש.

קרנץ שמרים שוקולד של מיקי שמו
קרנץ שמרים שוקולד של מיקי שמו

 

חומרים ל-2 תבניות מאורכות:
4 כוסות קמח (560 גר')
½ שקית או ½ קובית שמרית (25 גר')
½ שקית משפר אפיה
½ כוס סוכר (100 גר')
75 גרם חמאה חתוכה לקוביות (בטמפרטורת החדר)
2 ביצים גודל L
⅔ כוס חלב (160 מ"ל)
קורט מלח
כפית תמצית וניל

 

חומרים למילוי (ל-2 עוגות שוקולד):
בקערה מערבבים היטב
2 כוסות קקאו איכותי
כוס סוכר לבן
כוס סוכר חום
שקית סוכר וניל
כפית קינמון
100 גרם חמאה רכה
אפשר גם כל מילוי אחר למשל: 500 גר' ממרח שוקולד ו-100 גרם פירורי דקים של ביסקויטים

חומרים לסירופ סוכר:
מרתיחים ½ כוס סוכר עם ½ כוס מים.
מצננים ומוסיפים כפית תמצית וניל ורום

 

הכנת הבצק - עוגת שוקולד קרנץ:
בקערת מערבל עם וו לישה מערבלים את כל החומרים פרט לחמאה, במהירות איטית
כ-3 דקות. מוסיפים את החמאה בהדרגה ולשים 5 דקות נוספות עד לקבלת בצק רך וגמיש. מכניסים מכוסה למקרר למשך הלילה.

 

אופן ההכנה:

מכינים את הקרנץ:
2 מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים. מכל חלק נכין עוגת שוקולד אחת.
3 מרדדים כל גוש בצק למלבן בעובי ½ ס"מ ובמידות 25x35 ס"מ.
4 מברישים כל חלק בחצי מכמות החמאה או המרגרינה המומסת ומפזרים את תערובת המילוי באופן אחיד (או מורחים מחצית מממרח השוקולד ומפזרים את מחצית פירורי הביסקויטים) על כל שטח הבצק.
5 מגלגלים לרולדה וחוצים בסכין חדה לאורך הרולדה, משני החצאים
קולעים צמה בצורת בורג ומניחים את עוגת השוקלד קראנץ בתבנית אפיה מוארכת.
7 מברישים בביצה טרופה. מתפיחים כשעה.
8 בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות. אופים כ-35 דקות.
9 מברישים את העוגות בעודן חמות בסירופ הסוכר. והרי לכם עוגת שוקולד קרנץ מענגת.

 

טיפ "שמרית":
חוץ מאפיית עוגת שוקולד אפשר להשתמש בבצק להכנת רולדה רגילה במילויים שונים או עוגת שושנים.

 

להדרכת מתכונים נוספים בווידאו>>

 

תגובות
מס. התגובהתוכן התגובה
51. שמרית (22/06/2014 10:33:48)
50. שף שמרית (22/06/2014 10:32:32)
49. אסתר (12/06/2014 12:39:22)
48. שף שמרית (9/06/2014 09:48:03)
47. השף של שמרית (9/06/2014 09:14:04)
46. השף של שמרית (9/06/2014 09:12:23)
45. מירי (27/02/2014 13:02:09)
44. רויטל אילוז (12/02/2014 18:10:46)
43. ענת (4/02/2014 12:53:09)
42. מריה (29/12/2013 19:20:37)
41. נעמה (11/10/2013 12:55)
38. טל (14/12/2012 16:04:27)
37. הודיה (12/12/2012 12:13:34)
35. ליאור (9/11/2012 14:51:25)
34. רותי (27/10/2012 19:04:39)
33. דבורה (10/08/2012 12:30:09)
32. shlomit (27/07/2012 21:48:32)
31. knafo moris (26/06/2012 15:49:22)
30. לאה (23/06/2012 18:55:10)
29. לאה (20/06/2012 07:25:13)
28. סטפן - אופה ושף קונדיטור (15/03/2012 15:51:36)
27. סטפן (15/03/2012 15:50:19)
26. אביבית (29/02/2012 16:37:26)
25. לאה ניר (29/02/2012 10:29:37)
24. סטפן (26/01/2012 11:41:22)
23. חנה (24/01/2012 07:14:34)
22. סטפן (16/01/2012 09:22:13)
21. טליה (12/01/2012 13:12:20)
20. סטפן (26/12/2011 11:05:24)
19. אופה (18/12/2011 12:49:37)
18. רותי (12/11/2011 23:45:04)
17. אור (11/10/2011 09:22:38)
16. SK (11/10/2011 07:51:45)
15. סטפן (9/10/2011 10:25:14)
14. avi (8/10/2011 11:07:48)
13. 
אני עשיתי עם מרגרינה ומים - יצא פצצה !!!!
רותי (26/09/2011 14:02)
12. שלומית (20/09/2011 19:09:55)
11. 
מעולה!!
אורלי (31/05/2011 17:47:22)
10. מצליח (10/03/2011 15:19:11)
9. 
לענבר מתגובה 8 - גם לי לא תפח הבצק במקרר, אבל הקרנץ יצא מעולה
ניסיתי והצלחתי (8/03/2011 07:30:01)
8. 
זה לא נורא שהבצק לא כ"כ תפח במקרר? :(
ענבר (23/02/2011 08:41:02)
7. אירית (4/01/2011 13:01:14)
6. 
אני אוהבת את מיקי שמו
מיכל (27/10/2010 23:05:17)
5. שירי (2/10/2010 15:47:34)
4. סיגלית (24/09/2010 11:54:20)
3. שרונה (31/07/2010 11:41:08)
2. עדי (29/06/2010 21:04:20)
1. כרמית (22/06/2010 09:26:46)
עבור לתוכן העמוד

 שמרית בפייסבוק 

    אפיה ביתית -שמרית