שמרית
סרטוני הדרכה לאפייה עם שמרים
מועדון לקוחות שמרית - פנימי

אוזני המן מבצק שמרים פריך (פרסבורגר) עם מליות ייחודיות

מתכון של השף קונדיטור של שמרית סטפן לייק לאוזני המן מבצק שמרים פריך (פרסבורגר) לחג הפורים עם ארבע מליות יחודיות וטעימות לבחירתכם

דרג את הכתבהדירוג כתבה אוזני המן מבצק שמרים פריך (פרסבורגר) עם מליות ייחודיות: 3 כוכבים3
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים
9 מדרגים
אוזני המן בסגנון פרסבורגר (הגדל)
אוזני המן בסגנון פרסבורגר

חומרים לאוזני המן:

4 כוסות קמח (560 גרם)

1/2 שמרית שמרים טריים

1/2 שקית משפר לאפיה

כוס אבקת סוכר (100 גרם)

200 גרם חמאה

1 ביצה גודל L

2/3 כוס חלב (160 מ"ל)

גרידה מחצי לימון

1/2 כפית מלח

•  כף רום

כפית תמצית וניל

 

אופן ההכנה של אוזני המן:

1. מערבבים בקערת מיקסר עם וו "גיטרה" את הקמח וחמאה חתוכה לקוביות עד לקבלת מירקם פירורים. 
2. מוסיפים את השמרית (קובייה יש לפורר) ומערבבים עם וו לישה.

3. מוסיפים את המרכיבים הנוספים ולשים עוד 3 דקות במהירות בינונית, תוך הוספת החלב בהדרגה. מקבלים בצק מאוד רך וגמיש, אפילו קצת דביק.

4. מקמחים ומשהים מכוסה במקרר לפחות שעה (אפשר ללילה).

5. על משטח מקומח, מרדדים את הבצק לעובי של כ1/2 ס"מ ובעזרת ספל הפוך קורצים עיגולים.

6. במרכז כל עיגול מניחים כף גדושה מהמלית וסוגרים בצורת משולש את האוזני המן. מהדקים היטב.

7. מניחים את אוזני ההמן בתבנית על נייר אפיה. מדליקים את התנור לחום 170  מעלות ואופים כ-15 עד 20 דקות. 

8. מצננים על רשת ומפזרים אבקת סוכר

 

חומרים למלית תמרים, אגוזים וצימוקים:

400 גרם מלית תמרים

150 גרם אגוזי מלך שבורים גס

150 גרם צימוקים בהירים

¼ כוס מים פושרים (60 מ"ל) 

 

אופן הכנת המלית:

1. מערבבים את כל החומרים עד לקבלת מרקם אחיד

 

חומרים למלית אגוזי לוז:

200 גרם אגוזי לוז טחונים דק

1 כוס סוכר (200 גרם)

1 חבילת חמאה רכה (200 גרם)

5 כפות קורנפלור

1 ביצה גודל L

 

אופן הכנת מלית אגוזי לוז:

1. מכניסים את החמאה הרכה והסוכר לקערת מערבל עם וו "גיטרה".

2. מערבבים ומוסיפים הביצה והקורנפלור ואת אגוזי הלוז הטחונים עד לקבלת תערובת אחידה.

 

חומרים למלית שוקולד ושקדים:

200 גר' שקדים טחונים דק

1 חבילה חמאה רכה (200 גרם)

1 כוס סוכר (200 גרם)

1 ביצה גודל L

1 כוס קורנפלור (150 גרם)

1 חבילת שוקולד מריר מומס (100 גרם)

 

אופן הכנת מלית השוקולד:

1. מכניסים את החמאה הרכה והסוכר לקערת מערבל עם וו גיטרה.

2. מערבבים ומוסיפים הביצה והקורנפלור עד לקבלת מירקם אחיד

3. מוסיפים את השקדים הטחונים ואת השוקולד המומס עד לקבלת תערובת אחידה.

 

חומרים למלית פרג:

3 כוסות פרג טחון (300 גרם)

1 כוס סוכר (200 גרם)

1 כף דבש

11/4 כוסות חלב (300 מ"ל)

•  1/2 חבילה חמאה (50 גרם)

•  גרידת מלימון

1 ביצה גודל L

4 כפות אגוזים קצוצים

2 כפות צימוקים בהירים

 

אופן הכנת מלית הפרג:

 1. מרתיחים יחד את החלב, סוכר,חמאה, גרידת לימון ודבש. מסירים מן האש.

 2. מוסיפים את הפרג, האגוזים והצימוקים.

 3. נותנים למלית להתקרר למשך 10 דקות ומוסיפים את הביצה.

 

טיפ "שמרית":

אפשר לקשט עם שקדים פרוסים, סוכריות צבעוניות, שבבי שוקולד.

 

למתכונים נוספים לפורים לחצו כאן

דרג את הכתבהדירוג כתבה אוזני המן מבצק שמרים פריך (פרסבורגר) עם מליות ייחודיות: 3 כוכבים 5 4 3 2 1
תגובות
מס. התגובהתוכן התגובה
2. 
עם גרדת תפוז יוצא יותר טעים
קרן (10/02/2016 15:32:26)
1. אסתר (24/02/2013 10:53:01)
עבור לתוכן העמוד
fiogf49gjkf0d

 שמרית בפייסבוק 

    אפיה ביתית -שמרית