שמרית
סרטוני הדרכה לאפייה עם שמרים
מועדון לקוחות שמרית - פנימי

מתכון לעוגת גבינה

מתכון לעוגת גבינה של מיקי שמו. את הבצק העשיר מכינים יום מראש והתוצאה היא עוגת גבינה גבוהה, מרשימה וריחנית על טהרת הגבינה. מהמתכונים המושלמים לשבועות
דרג את הכתבהדירוג כתבה מתכון לעוגת גבינה: 3 כוכבים3
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים
9 מדרגים
מתכון לעוגת גבינה - מתכונים לשבועות (הגדל)
מתכון לעוגת גבינה - מתכונים לשבועות

 

חומרים לעוגת גבינה:

חומרים לבצק:

ל-2 עוגות בתבנית אלומיניום עגולה בקוטר 20 ס"מ

4 כוסות קמח (560 גר')

½ שקית או ½ קובית שמרית (25 גר')

½ שקית משפר לאפיה ביתית של שמרית

½ כוס סוכר (100 גר')

75 גר' חמאה חתוכה לקוביות, בטמפרטורת חדר

2 ביצים מס' 1

2/3 כוס חלב ( 160 מ"ל)

קורט מלח

כפית תמצית וניל

כפית גרידת לימון

 

חומרים למלית הגבינה:

½ ק"ג גבינה כחושה (כמו "טוב טעם" -2 חב')

1 כף קורנפלור

1 ביצה

1 כוס סוכר(200 גר')

2 כפות צימוקים לבנים

גרידה מ-1/2 לימון

מערבבים את כל החומרים בקערה.

 

אופן ההכנה:

הכנת הבצק:

1. בעזרת וו לישה, מערבבים את כל החומרים, פרט לחמאה והמלח, בקערת מערבל במהירות איטית.

2. כשהבצק מתאחד מוסיפים את קוביות החמאה בהדרגה עד שהן מתמזגות בבצק ולא ניתן לראותן כלל.

3. מוסיפים את המלח. ממשיכים לערבב למספר שניות ומיד מפסיקים את פעולת המערבל על מנת שלא לגרום לחימום הבצק.

4. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך לילה אחד לפחות.

 

אופן הכנת עוגת הגבינה:

1. מחלקים את הבצק לשני חלקים. מכל חלק מכינים עוגה אחת.

2. מרדדים חלק אחד למלבן באורך 20X35 ס"מ.

3. מורחים ½ ממלית הגבינה על שטח המלבן כולו ומגלגלים לגלילה דקה שאותה מגלגלים בצורת "שבלול".

4. מניחים בתבנית (אלומיניום) עגולה (בקוטר 20 ס"מ).

5. מתפיחים כשעה ואופים כ-35 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות.

 

אוהבים מאפים עם צימוקים? >>

נסו את המתכון לנגיסי גבינה מתוקים

נסו את המתכון לעוגת צימוקים ואגוזים

למתכונים נוספים לחג השבועות

 

 

 

 


 

 

 

דרג את הכתבהדירוג כתבה מתכון לעוגת גבינה: 3 כוכבים 5 4 3 2 1
עבור לתוכן העמוד
fiogf49gjkf0d

 שמרית בפייסבוק 

    אפיה ביתית -שמרית