שמרית
סרטוני הדרכה לאפייה עם שמרים
מועדון לקוחות שמרית - פנימי
מתכונים לראש השנה

עוגות שמרים אישיות - גביניות

גביניות אישיות מתוקות. המאפה בעל הריח שאי אפשר לסרב לו במאפיות, עכשיו תוכלו גם להכין אותו בבית טרי, חם וריחני.
גביניות שמרים אישיות לשבועות (הגדל)
גביניות שמרים אישיות לשבועות

טיפ "שמרית":
באפיה עם גבינה חשוב להקפיד על שימוש בגבינות יבשות כמו טוב טעם או כנען.

חומרים לגביניות:

חומרים לבצק:
 1/2 3 כוסות קמח (500 גר')
1/2 שמרית שמרים טריים (25 גר')
1/2 שקית משפר אפיה
100 גר' חמאה רכה

2  ביצים (גודל L)

1/2 כוס סוכר  (100 גר’)
3/4 כוס חלב (180 מ”ל)

1 שקית סוכר וניל
קורט מלח

 

חומרים למלית:
500  גר’ גבינה לבנה "יבשה" (למשל 2 חבילות "טוב טעם")
1 ביצה (גודל L)

2 כפות קורנפלור
1 כף גדולה של חמאה רכה

1/2  כוס סוכר  (100 גר’)
2 כפיות תמצית וניל
קליפת  לימון מגוררת
1 כוס צימוקים בהירים קטנים (100 גר’)

חומרים למריחה:
ביצה  טרופה, סוכר, אבקת סוכר.

אופן ההכנה:

1. מכניסים לקערת מערבל את כל חומרי הבצק, פרט לחמאה, מוסיפים בהדרגה את החמאה המומסת ולשים עד לקבלת בצק רך וקטיפתי. משהים מכוסה במקרר (לפחות לשעתיים)
2. מערבבים  את חומרי המלית, ללא הצימוקים, לתערובת אחידה.
3. מחלקים את הבצק ל- 2 , מרדדים כל חלק למלבן בעובי 1/2 ס”מ, מורחים חצי מתערובת המלית ומפזרים את הצימוקים.
4. מגלגלים לרולדה ופורסים לפרוסות בעובי של כ-2 ס"מ.

5. "משכיבים" את הפרוסות עם מרווחים בתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה, ומתפיחים  מכוסה כ 30 דקות במקום חמים. מברישים בעדינות בביצה טרופה ומפזרים סוכר לבן.

6. אופים בתנור שחומם מראש ל 170° מעלות, כ- 20 דקות עד לקבלת גוון זהוב.

7. מפזרים אבקת סוכר.

 

הכנסו לעמוד מאפי החגים שלנו וגלו מתכונים נוספים לכל אחד מחגי ישראל!

תגובות
מס. התגובהתוכן התגובה
3. סטפן - אופה ושף קונדיטור (28/05/2012 15:05:55)
2. חגית (22/05/2012 08:32:51)
עבור לתוכן העמוד

 שמרית בפייסבוק 

    אפיה ביתית -שמרית