שמרית
סרטוני הדרכה לאפייה עם שמרים
מועדון לקוחות שמרית - פנימי

עוגת גבינה אפויה

עוגת גבינה אפויה וחגיגית. מתאימה מאוד לחג השבועות, אבל התוצאה תהיה טעימה ומענגת גם ביתר הימים בשנה.
עוגת גבינה אפויה (הגדל)
עוגת גבינה אפויה

 

חומרים לעוגת גבינה:

חומרים לבצק:
3 כוסות קמח (500 גר')
1/2 שקית שמרית
2 ביצים
1/2 כוס סוכר
קורט מלח
50 גר' חמאה רכה
2 כפות שמן
1/2 כוס חלב פושר או מים

 

חומרים למלית:
500 גר' גבינה לבנה 9%
200 גר' פודינג וניל לבישול (לא אינסטנט)
2 כוסות חלב
50 גר' חמאה
מיץ וקליפה מגוררת מלימון אחד
½ כוס סוכר (100 גר')
קורט מלח
2 כוסות צימוקים (100 גר')
1 כפית תמצית וניל
3 ביצים פופרדות לחלמונים וחלבונים
1 ביצה טרופה למריחה

תבנית קפיצית בקוטר 24-26 סמ'.

 אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערת מערבל את הביצים, הסוכר והמלח. מוסיפים בהדרגה את החלב, השמן והחמאה ומערבבים היטב.
2. מוסיפים לתערובת את הקמח והשמרית ולשים מספר דקות במהירות נמוכה עד לקבלת בצק הניתק מהדפנות (אם הבצק דביק ניתן להוסיף מעט קמח). משהים בקערה מכוסה עד להכפלת הנפח.
3. דוחסים באגרוף את הבצק התפוח ומחלקים ל 2 חלקים שווים. מרדדים את אחד החלקים לעלה בעובי של כ 1/2 ס"מ ומרפדים את תחתית התבנית ואת שוליה. את יתרת הבצק מחלקים ל 9 חלקים וצרים מהם רצועות דקיקות בקוטר 1/2 ס"מ. משלוש רצועות קולעים צמה.

 

אופן הכנת המלית:

3. מחממים בסיר את החלב, המלח, תמצית הוניל והגבינה הלבנה.
4. מערבבים בקערה מחצית מכמות הסוכר (50 גר'), חלמונים, חמאה והלימון ושופכים לסיר.
5. מוסיפים בהדרגה את הפודינג ומערבבים עד לרתיחה. מצננים ומוסיפים את הצימוקים.
6. מקציפים את החלבונים תוך הוספה הדרגתית של 50 גר' סוכר עד לקבלת קצף אורירי ויציב. מקפלים את הקצף לתוך הבלילה.
7. שופכים את המלית על תחתית הבצק. מסדרים את רצועות הבצק בצורת שתי וערב על המלית ומעטרים עם הצמה את שולי התבנית. מורחים את הרצועות והצמה בחלמון ביצה.
8. אופים בתנור מחומם מראש לחום בינוני של 170 מעלות צלזיוס כ 40 דקות. וזהו יש לכם עוגת גבינה אפויה, מרשימה וחגיגית, בתאבון!

מחפשים מתכון נוסף לעוגת גבינה>>
 

 

 

 

 

תגובות
מס. התגובהתוכן התגובה
3. גיל (15/09/2011 07:43:45)
2. גיל (15/09/2011 07:40:25)
1. חני (25/05/2011 09:01:38)
עבור לתוכן העמוד

 שמרית בפייסבוק 

    אפיה ביתית -שמרית