שמרית
סרטוני הדרכה לאפייה עם שמרים
מועדון לקוחות שמרית - פנימי

אשכול לחמניות דבש לשולחן ראש השנה

הנה דוגמא למתכון שהתוצאה בו נראית הרבה יותר מרשימה מעצם הנדרש להכנתו. זהו מתכון קל מאד, גם למתחילים הנקרא אשכול לחמניות דבש מתוקות המיועד לקישוט שולחן החג או לכל אירוע אחר. אופן האכילה הוא באמצעות בציעה של הלחמניה מן האשכול.
אשכול לחמניות מתוקות לראש השנה (הגדל)
אשכול לחמניות מתוקות לראש השנה

 

חומרים לאשכול לחמניות אחד (15 לחמניות):

½ 4 כוסות (630 גר') קמח מנופה

1 שמרית שמרים טריים

1 משפר לאפיה ביתית

¼ כוס (50 גר') סוכר

¼ חבילה (50 גר')מרגרינה רכה

1/3 כוס (110 גר') דבש

1 כפית מלח

עד 1 כוס ( 250 מ"ל) מים פושרים

 

חומרים לגיוון:

ניתן לקשט כל לחמניה לאחר מריחה של ביצה טרופה בגרגרי שומשום, בשבבי שקדים, בשברי אגוז סיני מתוק,

בסוכר לבן, בסוכריות צבעוניות.

ניתן להוסיף לבצק 50 גר' צימוקים לבנים, ½ כוס גרגרי שומשום, 50 גר' שוקולד צ'יפס לבן.

 

אופן ההכנה:

1. שמים בקערת מערבל את החומרים לבצק למעט המים והדבש.

2. בקערה נפרדת ממיסים הדבש עם המים הפושרים.

3. מוסיפים הנוזלים בהדרגה תוך ערבול עד לקבלת בצק רך וגמיש הניתק מהדפנות.

4. משהים בקערה מכוסה כ-1 שעה.

5. מחלקים את הבצק ל-15גושים של כ- 80 גר', מכדררים כל גוש בצק לכדור ומניחים בתבנית אפיה שטוחה מרופדת בנייר אפיה.

6. מניחים את כדורי הבצק בשורות צמודים אחד לשני, 5 כדורים בשורה, וצמוד אליהם 4 כדורים ואז 3 כדורים, 2 כדורים וכדור אחד.כך שמתקבל משולש בצורת אשכול ענבים.

7. משהים מכוסה לתפיחה לפחות שעה, או עד הכפלת נפח.

8. מברישים את הלחמניות בעדינות בביצה שלמה טרופה עם 2 כפות מים ומקשטים לפי הטעם.(ראה המלצות לגיוון).

9. אופים התנור שחומם מראש ל-170 מעלות, 25-30 דקות עד להזהבה.

 

למתכונים ורעיונות נוספים למאפים מתוקים ומיוחדים לראש השנה- לחצו כאן

 

 

 

עבור לתוכן העמוד

 שמרית בפייסבוק 

    אפיה ביתית -שמרית