שמרית
סרטוני הדרכה לאפייה עם שמרים
מועדון לקוחות שמרית - פנימי
מתכונים לסופגניות

לחמניות מתוקות עגולות בדבש

מתכון נפלא לראש השנה וחגי תשרי, מתכון ללחמניות דבש רכות וטעימות במיוחד, המתאימות לארוחות החג או לכל ארוחה אחרת. המתכון חלבי אבל ניתן להחליף את החלב במים למתכון פרווה.

לחמניות מתוקה, מתכון לראש השנה (הגדל)
לחמניות מתוקה, מתכון לראש השנה

 

החומרים ל-20 לחמניות:

חומרים לבצק:

 1  ק"ג קמח
1 שמרית שמרים טריים (50 גר')
1 שקית משפר אפייה (50 גר') – לא חובה
1/3 כוס (110 גר') דבש
2 ביצים (גודלL)

1/4 כוס שמן קנולה
1 כפית מלח
1/2 1 כוסות מים (או חלב).

 

חומרים לציפוי:
1 ביצה טרופה
שומשום או פרג

 

אופן ההכנה:

1.  מערבבים בקערה את הקמח השמרית ומשפר האפיה.
2.  מוסיפים את הביצים, השמן, הדבש והמלח ומערבבים היטב. מוסיפים בהדרגה את החלב (או המים), תוך כדי לישה, ולשים עד שהבצק חלק וגמיש.
3.  מכסים במגבת לחה ומשהים לתפיחה כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
4.  מחלקים את הבצק ל- 20 כדורים וקולעים ללחמניות (ראו צילומי שלבים).
 

   

 

 

5.   מעבירים את הלחמניות לתבנית תנור מרופדת בניר אפייה ומניחים לתפיחה נוספת של 30 דק'

6.  מחממים תנור ל-180 מעלות, מורחים בביצה הטרופה. מפזרים מעל שומשום או פרג ואופים 35 דק' עד שהלחמניות מזהיבות.

 

טיפ "שמרית":

בכדי למזוג בקלות את הדבש יש לשמן תחילה את הכוס שבה נמדד הדבש וכך הדבש מחליק מהכוס בקלות. 

תגובות
מס. התגובהתוכן התגובה
1. 
בול בזמן! תודה על המתכון
איילת (28/09/2011 11:07:35)
עבור לתוכן העמוד

 שמרית בפייסבוק 

    אפיה ביתית -שמרית