שמרית
סרטוני הדרכה לאפייה עם שמרים
מועדון לקוחות שמרית - פנימי
מתכונים לסופגניות

עוומה – סופגניות בסירופ סוכר ומי ורדים

הגדל

 

חומרים לסופגניות (30 – 40 סופגניות):

 

חומרים לבצק:
 4 כוסות קמח
 30  גרם שמרי שמרית
 3/4 כוס קורנפלור
 3 כפות סוכר
 1/2 כפית מלח
 2 כוסות מים פושרים
 שמן לטיגון עמוק

חומרים לסירופ סוכר:
 3 כוסות סוכר
 2 כוסות מים
 מיץ מלימון בינוני
 כמה טיפות תמצית מי ורדים

אופן ההכנה:
1. להכנת סירופ הסוכר: שמים בסיר סוכר, מים ומיץ לימון ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש
קטנה 15 דקות, מסירים מהאש, מצננים ומקררים. מוסיפים את מי הורדים ומערבבים.
2. להכנת הסופגניות: שמים בקערה את כל המרכיבים, טורפים היטב לבלילה אחידה, מכסים
ומתפיחים במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו. טורפים שוב כ- 2 דקות ומתפיחים פעם
שנייה. טורפים שוב כ- 2 דקות ומתפיחים פעם שלישית. טורפים פעם נוספת.
3. מחממים שמן לטיגון עמוק. נוטלים בכפית משומנת מעט ומחליקים לשמן בעזרת כפית נוספת.
מטגנים עד להזהבה. מוציאים מהשמן ומעבירים לסירופ הקר ל- 3 דקות. הסופגניות יספגו לתוכם
את הסירופ.
4. באותו אופן מכינים את שאר הסופגניות. מגישים חם.

 

עבור לתוכן העמוד

 שמרית בפייסבוק 

    אפיה ביתית -שמרית