שמרית
סרטוני הדרכה לאפייה עם שמרים
מועדון לקוחות שמרית - פנימי

מתכונים לאופה לחם

האופה ושף קונדיטור סטפן לייק מציע לכם מבחר מתכונים לאופה לחם, כולל לחם לבן בסיסי, לחם מקמח מלא, לחם איטלקי עם תוספות, לחם דגנים, לחם צימוקים, לחם בצל, ולחם קמח שיפון עם אגוזים.

המתכונים נבדקו על אופה לחם של חברת מרפי ריצ'רדס דגם 48289.

בכל מקרה יש לפעול על פי הוראות המכשיר. בכל המתכונים, מדידת חומרים תעשה רק עם כוס מדידה וכף מדידה מקוריות של המכשיר (הכמויות הן לתבנית של 2.0 פאונד -לכיכר של 900 גר')

טיפ "שמרית" השימוש בשמרית בגרגירים מבטיח פיזור האחיד וקל של השמרים הטריים השימוש במשפר אפיה שמרית תורם לשמירת הטריות והארכת חיי הלחם.

 

  אופה לחם מתכונים

 

לחם לחם לבן בסיסי

מכניסים לקערת המכשיר לפי הסדר:

כ-¼1 כוסות מים (300 מ"ל)

 3 כפות שמן זית

1 כף סוכר

2 כפיות מלח

4 כוסות קמח לבן מנופה (500 גר')

2 כפות שמרית בגרגרים

2 כפיות משפר אפיה (לא חובה)

תוכנית אפיה מס' 1

צבע הקליפה: Dark

טיפ "שמרית" אם רוצים להשתמש בתוכנית טיימר, יש לשים קודם את הנוזלים שבמתכון. אחר כך את החומרים היבשים (קמח,משפר ושמרית). השמרית מעל הקמח.

ניתן להוסיף 2 כפות של פשתן / שומשום / קצח ביחד עם החומרים היבשים.

*חשוב בזמן הפסקת הלישה "לנקות" בזהירות בעזרת "לקקן" את פינות הקערה משאריות קמח.

 

אופה לחם מתכונים

 

לחם מקמח מלא

מכניסים לקערת המכשיר לפי הסדר:

½1 כוסות מים (350 מ"ל)

3 כפות שמן זית

½1 כפות סוכר

2 כפיות מלח

4 כוסות קמח מלא מנופה (500 גר')

2 כפות שמרית

½ כף משפר אפיה (לא חובה)

תוכנית אפיה מס' 3

צבע הקליפה: Dark טיפ "שמרית"

ניתן להוסיף גרעינים (½ כוס פשתן או ½ כוס חמניות או 1/2 כוס דלעת) אחרי ששומעים צפצוף ("ביפ").

לפני הוספת הדגנים מנקים היטב את פינות הקערה מקמח ומוסיפים כף מים. ניתן לגוון עם אגוזים למיניהם (1/2 כוס).

 
אופה לחם שלב 1
 
אופה לחם שלב 2
 
אופה לחם שלב 3

 

אופה לחם- לחם מקמח מלא

 

לחם איטלקי עם תוספות

מכניסים לקערת המכשיר לפי הסדר:

½1 כוסות מים (350 מ"ל)

3 כפות שמן זית

½2 כפות סוכר

2 כפיות מלח

4 כוסות קמח לבן מנופה (500 גר')

תערובת של 2 כפיות תבלינים: כוסברה/רוזמרין/שמיר/אורגנו

 או

¼ כוס: עגבניות מיובשות חתוכות לקוביות או אצבעות ( (julienne · 2 כפות שמרית בגרגרים · 2 כפיות משפר אפיה (לא חובה)

תוכנית אפיה מס' 1

צבע הקליפה: Dark

 

אופה לחם-לחם איטלקי

 

לחם דגנים

מכניסים לקערת המכשיר לפי הסדר:

כ-½1 כוסות מים (350 מ"ל)

3 כפיות שמן זית

2 כפיות מלח

½2 כוסות קמח לבן מנופה

2 כוסות קמח מלא מנופה

3 כפות שמרית

1 כף משפר אפיה (לא חובה)

תוספות: ¼ כוס גרעיני דלעת ופשתן ושומשום וחמניות (סך הכל 1 כוס גרעינים).

תוכנית אפיה מס' 1 (אפשרי גם 3)

צבע הקליפה: Dark

 

אופה לחם- לחם דגנים

 

לחם צימוקים

מכניסים לקערת המכשיר לפי הסדר:

כ-½1 כוסות מים (350 מ"ל)

4 כפות שמן

4 כוסות קמח לבן מנופה (500 גר')

 2 כפיות מלח

3 כפות סוכר

1 כפית קינמון

 3 כפות שמרית

1 כף משפר אפיה (לא חובה)

¾ כוס צימוקים – את הצימוקים מוסיפים אחרי ששומעים צפצוף ("ביפ").

תוכנית אפיה מס' 5

צבע הקליפה: Dark

 

אופה לחם- לחם צימוקים

   

לחם בצל

מכניסים לקערת המכשיר לפי הסדר:

⅓1 כוסות מים (320 מ"ל)

3 כפות שמן זית

2 כפיות מלח

4 כוסות קמח לבן מנופה (500 גר')

2 כפות שמרית

2 כפיות משפר אפיה (לא חובה)

1 כוס מלאה תערובת בצל עם תבלינים (מטגנים קלות בצל אחד ומטבלים לטעמכם). את הבצלים מוסיפים כאשר שומעים צפצוף ("ביפ").

תוכנית אפיה מס' 5 צבע הקליפה: Dark

 

אופה לחם- לחם בצל

 

לחם קמח שיפון עם אגוזי מלך

מכניסים לקערת המכשיר לפי הסדר:

• 1/2 1 כוסות מים

 3 כפות שמן

2 כפיות מלח

3 כפות סוכר

2 כוסות קמח לבן מנופה (250 גר')

2 כוסות קמח שיפון מנופה (250 גר')

2 כפות שמרית

כף משפר אפיה (לא חובה)

½ כוס אגוזי מלך קצוצים גס

תוכנית אפיה מס' 3

צבע הקליפה: Light

את האגוזים מוסיפים אחרי ששומעים צפצוף ("ביפ"). בזמן הפסקת לישה מנקים את הפינות מקמחים.

 

 

 

 

לחם ללא גלוטן באופה לחם/ באדיבות עמותת צליאק בישראל

חומרים:
 2 כפות שמן זית
 2 ביצים טרופות
 ½1 כוסות מים
 1 כף חומץ תפוחים
 1 כפית מלח
 2 כפות סוכר חום
 
תערובת קמחים העשויה מ:
 2 כוסות קמח ללא גלוטן
 ½ כוס קמח טפיוקה
 ½ כוס קמח אורז דביק
 ⅓ כוס קמח חומוס
 1 כף "משפר אפיה 10"
 ½2 כפות שמרית
 
אופן ההכנה:
מכניסים את כנף הבחישה לתבנית האפייה של המכונה.
מכניסים את החומרים, לפי הסדר הרשום, לתבנית האפייה.
מפעילים את המכונה על-פי תוכנית אפייה קצרה, (שבה יש רק מחזור תפיחה אחד).
בסיום האפייה מוציאים את הלחם מן התבנית (באמצעות כפפות מבודדות), על ידי טפיחות קלות תוך כדי הפיכתה.
מקררים כחצי שעה על גבי רשת כשהלחם עומד (ולא שוכב) ופורסים לפרוסות.
את פרוסות הלחם ניתן לשמור בשקיות אטומות במקרר למשך מספר ימים או שבועיים בהקפאה.

 

** צילומי לחמים מאופה לחם, באדיבות שריג אלקטריק  

 

 

מחפשים מתכון למחמצת ביתית>>

עוד על אפיית לחם ביתית>>

עבור לתוכן העמוד
fiogf49gjkf0d

 שמרית בפייסבוק 

    אפיה ביתית -שמרית