שמרית
סרטוני הדרכה לאפייה עם שמרים
מועדון לקוחות שמרית - פנימי
מתכונים לראש השנה

הכנת בצק שמרים עלים (בצק שמרים דפוף) - איך מכינים קרואסון חמאה צרפתי קלאסי?

הכנת קרואסון החמאה הצרפתי הקלאסי נראית משימה כבדה גם לאופים ותיקים עם שמרים. כאן תמצאו מתכון בדוק של השף קונדיטור של שמירת סטפן לייק, עם הוראות מפורטות כולל תמונות וטיפים.
לא מעט עבודה אבל התוצאה שווה!
אפשר מהמתכון להכין מאפי בוקר עם מילויים שונים ואפילו קרנץ מיוחד ומושקע.
בצק שמרים עלים
בצק שמרים עלים

 

חומרים להכנת הקוראסונים:

חומרים לבצק:
6 כוסות קמח לבן מנופה (840 גרם)            
1 שקית או 1 קוביית שמרית (50 גרם)           
1 שקית משפר אפיה (לא חובה)           
½ כוס סוכר (100 גרם)    
 1 כפית מלח
 2 ביצים (גודל L)
 ½ כוס שמן קנולה (100 מ"ל)
כ- ½1 כוס חלב (375 מ"ל)
 400 גרם חמאה לקיפולים
 ביצה טרופה למריחה

 

הכנת הבצק:
1. שמים בקערת מערבל את החומרים פרט לחלב ומערבבים במהירות איטית 3 דקות.
2. מוסיפים את החלב בהדרגה ולשים כ-5 דקות במהירות בינונית עד לקבלת בצק רך ועדין.
3. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעה.
4. מוציאים מהבצק את האוויר בעזרת חבטות כף יד.
5. מחלקים לשני חלקים שווים.
קיפול והרידוד: לכל אחד משני החלקים (הרבה יותר פשוט ממה שזה נשמע!)


שלב א':
1. מקמחים קלות משטח עבודה ומערוך, מרדדים כל חלק של הבצק למלבן בגודל 25X40 ס"מ.

 


מרדדים מלמעלה למטה, מסובבים בכל פעם את הבצק חצי סיבוב ומרדדים לאותו הכיוון.
2. מכינים את החמאה: מניחים חמאה במשקל 200 גרם בין שני דפי נייר אפייה.
מרדדים את החמאה בין שני הניירות לגודל של 20X20 ס"מ.

 


3. מחלצים את החמאה ומניחים במרכז מלבן הבצק.

 

שלב ב':
4. עוטפים את החמאה: מקפלים צד אחד של הבצק עד אמצע המלבן וגם את צד הבצק השני מקפלים עד אמצע המלבן.

 


5. מקפלים חצי אחד של הבצק על החצי השני.

 


6. מסובבים את הבצק. מקמחים בעדינות את משטח העבודה והמערוך ומרדדים בעדינות לעובי של ½ ס"מ ומקפלים כמו בקיפול הקודם (שלבים 4 ו-5).
7. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך חצי שעה.

 

שלב ג':
8. עם הבצק שהיה במקרר חוזרים על הרידוד והקיפול כמו שלב ב'.
 בכל הוצאת הבצק מהמקרר מסובבים לפני הרידוד בחצי סיבוב.
9. עוטפים שוב את הבצק ומשהים במקרר כ-½ שעה.
באותו אופן מכינים את גוש הבצק השני.


אופן הכנת הקרואסונים:
1. מוציאים את הבצק מהמקרר.
2. מקמחים בעדינות את משטח העבודה והמערוך.
3. מרדדים חלק אחד של הבצק לעלה בעובי 3 מ"מ בצורת מלבן ברוחב 15 ס"מ.
4. חותכים למשולשים צרים, שבסיסם ברוחב 10 ס"מ ואורכם 15 ס"מ.

 

מבצעים באמצע בסיס המשולש חיתוך קטן להקלת הגלגול.

 


5. מגלגלים מהבסיס לקודקוד.

 


6. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה, כשהקודקוד פונה כלפי מטה ומעגלים לצורת סהר.
ממשיכים כך עם יתר המשולשים ומניחים אותם מכוסים במגבת להתפחה עד להכפלת הנפח.

 


7. מרדדים את החלק השני של הבצק וחותכים למשולשים באותו האופן ויוצרים סהרונים.
8. מברישים בעדינות את הקרואסונים בביצה טרופה.
9. מחממים תנור ל-170° מעלות ואופים במשך 20-25 דקות, עד להזהבה מוחלטת של הקרואסונים.
אפשר לאפות כמה דקות נוספות על מנת לקבל קרואסונים פריכים יותר, או לחמם ממש לפני האכילה.

 

 

 

 

נפתח לכם התאבון? לעוד עשרות מתכונים לעוגות שתמיד מצליחות>>

 

תגובות
מס. התגובהתוכן התגובה
4. אביבית (31/07/2014 15:41:33)
3. שף שמרית (30/07/2014 11:36:53)
2. שף שמרית (30/07/2014 11:35:25)
1. דורין (16/07/2014 13:19:17)
עבור לתוכן העמוד

 שמרית בפייסבוק 

    אפיה ביתית -שמרית