שמרית
סרטוני הדרכה לאפייה עם שמרים
מועדון לקוחות שמרית - פנימי
מתכון החודש
כיצד בודקים אם השמרים תקינים ?

בדיקה של שמרית - שמרים טריים:
ממיסים את השמרית (גרגרים או קוביה) בחצי כוס מים פושרים בטמפרטורה נעימה למגע יד (לא חמים מידיי) בתוספת 1 כפית סוכר לא גדושה. מערבבים היטב וממתינים כ 10 - 15 דקות.
במידה ונראה קצף על פני הנוזל כמו בקפה הפוך, השמרים תקינים וניתן להשתמש בהם.
במידה וישנה מעט תסיסה אך לא ממש קצף, רמת הפעילות של השמרים נמוכה והמאפה לא יתפח מספיק. כשאין כל תסיסה, אין להשתמש בשמרים כלל.

שאלות נוספות

עבור לתוכן העמוד

 הצטרפו לפייסבוק שלנו

אפיה ביתית -שמרית | עוגת גבינה אפויה | מתכונים לעוגות | מתכון ללחם | Challah