שמרית
סרטוני הדרכה לאפייה עם שמרים
מועדון לקוחות שמרית - פנימי

עוגת שושנים עשירה

עוגת שושנים היא אחת מן העוגות המרשימות ביותר שניתן לייצר באמצעות שמרים. עוגה זו תצא מוצלחת במגוון חומרי מילוי משוקולד ועד קינמון. בעלת נימוחות וטעם מתקתק והיא הכי טעימה שהיא חמה וטרייה מן התנור.
עוגת שושנים עשירה וטעימה (הגדל)
עוגת שושנים עשירה וטעימה

חומרים לעוגה:

חומרים לבצק:
4 כוסות קמח

1 שמרית שמרים טריים
1/2 שקית משפר לאפיה ביתית
3/4 כוס סוכר
4 ביצים
2 כפות חלב או מים פושרים (במידת הצורך)
200 גר' חמאה או מרגרינה רכה
1 כפית קליפת לימון מגוררת
קורט מלח
1 ביצה טרופה למריחה


חומרים למילוי:

50 גר' מרגרינה רכה למריחה
1 כוס סוכר
6 כפות קקאו
2 כפות קינמון

 

אופן ההכנה:
1. מכניסים לתוך קערה קמח, משפר לאפיה ביתית, שמרית, סוכר, ביצים חמאה, קליפת לימון ומלח ולשים במהירות איטית. במידת הצורך, מוסיפים את החלב וממשיכים ללוש עד לקבלת
בצק קטיפתי וחלק.
2. משהים בכלי מכוסה במקרר כ 3 שעות (הבצק אינו תופח בשלב זה).
3. מרדדים לעלה, מורחים במרגרינה ומפזרים באופן שווה את המילוי. מגלגלים לרולדה.
4. פורסים את הרולדה לפרוסות שוות ומניחים בתבנית עגולה ומשומנת מס' 24 אחת ליד השניה.
5. מכסים את התבנית ומשהים לתפיחה במקום חמים עד למילוי התבנית. מורחים בביצה טרופה ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני כ- 40 דקות.

 

מתכונים מומלצים נוספים לעוגות שושנים>>

בריוש שושנים ושוקולד

עוגת שושנים במלית שוקולד, מרציפן ודובדבנים


תגובות
מס. התגובהתוכן התגובה
8. עוגה (1/02/2012 19:53:23)
6. איתן בן חיים (10/01/2010 09:03:41)
5. הילה (30/12/2009 09:38:50)
4. איתן (17/11/2009 15:47:37)
3. משמש (2/11/2009 12:47:11)
2. יאיר (30/04/2009 18:15:55)
1. יהודית (14/12/2008 22:15:52)
עבור לתוכן העמוד

 שמרית בפייסבוק 

    אפיה ביתית -שמרית