שמרית
סרטוני הדרכה לאפייה עם שמרים
מועדון לקוחות שמרית - פנימי

קרנץ ריקוטה ופרג

מתכון של הקונדיטור ערן שוורצברד. אפשר להשתמש בחלק מן הבצק גם להכנת אוזני המן. אותם תוכלו למלא בכל מילוי אהוב.
קרנץ ריקוטה ופרג, מתאים גם לאוזני המן (הגדל)
קרנץ ריקוטה ופרג, מתאים גם לאוזני המן

חומרים ל-4 עוגות:
חומרים לבצק:

1 ק"ג קמח
1 שקית או קוביה שמרית (50 גר')
1/2 כוס (100 גר') סוכר
3 חבילות (300 גר') חמאה בטמפרטורת החדר מחולקת לקוביות
3 ביצים
1 כוס (240 מ"ל) חלב או מים
1 כפית מלח

 

חומרים למילוי:
1 וחצי כוסות חלב או מים
כוס וחצי סוכר
100 גר' חמאה
150 גר' פירורי ביסקוויטים
גרידה משני לימונים (או תפוזים)
שתי שקיות סוכר וניל
3-4 כוסות (500 גר') פרג טחון
250 גר' ריקוטה או גבינה כחושה 0%
1 ביצה טרופה למריחה
את המילוי רצוי להכין יום מראש ולשמור במקרר.


אופן ההכנה:
מכינים את הבצק:
1. מכניסים לקערת מערבל את המים, סוכר ושמרים ומערבבים במטרפה ידנית.
2. שופכים מעל את הקמח ומניחים ל-5 דקות.
3. שופכים את המלח, משפר האפיה והביצים ולשים במערבל עם וו הלישה במהירות בינונית כ-7 דקות.
4. עוצרים את פעולת המערבל ומוסיפים את החמאה. לשים 5 דקות נוספות.
5. עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומניחים לתפוח כחצי שעה.

מכינים את המילוי:
1. מכניסים לסיר את החלב (או המים) סוכר, סוכר וניל, פירורי ביסקוויטים, חמאה וגרידת לימון ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים 5-10 דקות עד לקבלת סמיכות. רצוי לערבב מדי פעם שלא יישרף בתחתית.
2. מכבים את האש. מוסיפים את הפרג ומרבבים היטב. אם התערובת יבשה מוסיפים חלב. אם היא רטובה מוסיפים פרג.

מכינים את הקרנץ':
1. לאחר שהבצק תפח. מוציאים את האוויר מהבצק ע"י לישה ידנית, ומחלקים את הבצק ל-4 גושים שווים. אפשר להניח את הבצק למנוחה ללילה במקרר או להשאיר לתפיחה נוספת של כ-15 דקות.
2. מרדדים כל גוש למלבן בעובי של כחצי ס"מ וחוצים אותו לשנים. מורחים את מילוי הפרג ומורחים עליו קוביות של גבינת הריקוטה או גבינה כחושה. מגלגלים כל מלבן לרולדה ומלפפים את שניהם לצמה.


מניחים בתבנית אפיה, מורחים בביצה ומתפיחים שוב עד להכפלת הנפח (אפשר לפזר קצת פרג על העוגות).
3. אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות כ-30 עד 40 דקות.
4. מוציאים מהתנור ומורחים בסירופ חם (100 גר' סוכר ו-100 גר' מים מרתיחים ומניחים בצד עד לשימוש).

 

טיפ שמרית להכנת אוזני המן:
מרדדים את הבצק לעובי של 3 מ"מ וקורצים עיגולים בעזרת כוס. מורחים כל עיגול בביצה ומניחים עליו מן המילוי.

מהדקים את שולי הבצק ליצירת אוזן המן. מורחים ביצה, מתפיחים כ-15 דקות ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-15 עד 20 דקות.

 

מחפשים מתכון נוסף לעוגת גבינה>>

 

עבור לתוכן העמוד

 שמרית בפייסבוק 

    אפיה ביתית -שמרית