שמרית
סרטוני הדרכה לאפייה עם שמרים
מועדון לקוחות שמרית - פנימי

שטרודל תפוחי עץ

עוגת שטרודל תפוחי העץ, זכתה ברבות השנים לגרסאות רבות ושונות. במתכון זה עמית דונסקוי מגלה לנו מה הסוד שלה לעוגת שטרודל וחולקת איתנו את המתכון שלה לעוגת שטרודל (עוגת תפוחי עץ) מושלמת לפי מיטב המסורת האוסטרית.
דרג את הכתבהדירוג כתבה שטרודל תפוחי עץ: 4 כוכבים4
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים
38 מדרגים
עוגת שטרודל תפוחי עץ (הגדל)
עוגת שטרודל תפוחי עץ

מתכון שטרודל תפוחי עץ: חומרים ודרכי הכנה

 

חומרים ל-2 עוגות:
1/2 3 כוסות קמח (500 גרם)
1/2 שמרית שמרים טריים (25גרם)
1/2 כוס סוכר
200 גרם חמאה רכה
1 מיכל יוגורט (200 מ"ל) 
1 ביצה (גודל M)
1 כפית מלח 

 

חומרים למלית:
1 כף חמאה
7 תפוחי עץ מזן גרנד, קלופים וחתוכים לקוביות
1/2 כוס צימוקים
3 כפות סוכר חום
1/4 כפית קינמון
4 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל

 

חומרים לסירופ הסוכר:
1/2 כוס מים
1/2 כוס סוכר
2 כפיות לימון

 

אופן ההכנה:
1. בקערת מערבל עם  וו הלישה מערבלים קצרות את הקמח, השמרים והסוכר. מוסיפים את החמאה, היוגורט והביצה ומערבלים כ- 6 דקות נוספות עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים את המלח ומערבלים דקה נוספת.

2. משמנים קערה גדולה, מעבירים אליה את הבצק, מכסים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר כ-3 שעות (או לילה במקרר), עד שהבצק רך ונוח לעבודה.

הכנת המלית:

3. ממיסים במחבת גדולה את החמאה ומטגנים מעט את תפוחי העץ, מוסיפים את הצימוקים ומערבבים. מוסיפים את הסוכר והקינמון ומבשלים יחד כ-3 דקות. מסירים מהכיריים, מוסיפים את הפודינג מערבבים בעדינות  ומניחים במסננת גדולה, עד לצינון מוחלט.
4. מוציאים את הבצק מהמקרר, מחלקים לשני חלקים ומרדדים  כל חלק למלבן בעובי 2 ס"מ. מניחים חצי מהמלית לאורך הצלע הארוכה של המלבן ומגלגלים לרולדה. מניחים בתבנית שהתפר כלפי מטה, מכסים את התבניות בניילון ומשהים להתפחה של כ-50 דקות.

הכנת הסירופ:

5. שמים את המים, הסוכר והלימון בסיר קטן. מביאים לרתיחה ומבשלים 5 דקות נוספות על להבה נמוכה.
6. מברישים בעדינות את הבצק, ואופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ- 30 דקות עד הזהבה.
7. מוציאים מהתנור ומברישים את העוגה בעודה חמה  בסירופ הסוכר. מצננים לגמרי, מפדרים באבקת סוכר ומגישים.

 

מחפשים מתכוני עוגות נוספים? הכנסו לעמודים המתכונים שלנו בטוח תמצאו מתכון שמתאים לכם

 

דרג את הכתבהדירוג כתבה שטרודל תפוחי עץ: 4 כוכבים 5 4 3 2 1
תגובות
מס. התגובהתוכן התגובה
4. יפעת (12/01/2017 00:28:14)
3. קרן (13/09/2016 15:52:29)
2. שף שמרית (2/03/2015 17:28:30)
1. דנה (21/02/2015 17:49:05)
עבור לתוכן העמוד
fiogf49gjkf0d

 שמרית בפייסבוק 

    אפיה ביתית -שמרית