שמרית
סרטוני הדרכה לאפייה עם שמרים
מועדון לקוחות שמרית - פנימי

מתכון לחלה מתוקה

אין הרבה דברים שמשתווים לניחוח והטעם של חלה מתוקה ופריכה לשבת. קבלו מתכון לחלה שתעשה לכם את השבת והחג
דרג את הכתבהדירוג כתבה מתכון לחלה מתוקה: 4 כוכבים4
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים
203 מדרגים
החלה המושלמת לשבת- חלה מתוקה (הגדל)
החלה המושלמת לשבת- חלה מתוקה

 

חומרים ל 2 חלות:

 1 ק"ג קמח לבן
 1 שמרית שמרים טריים
 1 שקית משפר אפיה (לא חובה)
 3/4 כוס סוכר (150 גר')
 1/2 כוס שמן קנולה (100 מ"ל)
 2 ביצים (גודל L)

1 כף מלח שטוחה
 כ- 3/4 1 כוסות מים פושרים

1 ביצה טרופה למריחה
שומשום או פרג לפיזור


 

אופן ההכנה:

1. מכניסים לתוך קערה קמח, משפר לאפיה, שמרית, סוכר, מלח, שמן וביצים. לשים במהירות איטית תוך הוספה הדרגתית של המים. ממשיכים ללוש עד לקבלת בצק רך וגמיש שאינו נדבק לדפנות.
2. משהים בכלי מכוסה ל 15 דקות בלבד (במידה ולא השתמשת במשפר לאפייה ביתית של "שמרית" יש לתת לבצק תפיחה ראשונה עד להכפלת הנפח).
3. מחלקים את הבצק חלה ל 2 כדורים שווים, מחלקים כל כדור ל 3 חלקים יוצרים רצועות וקולעים מכל כדור (בעזרת שלוש הצמות) חלה . מניחים בתבנית שטוחה עם נייר אפיה ומשהים לתפיחה עד להכפלת נפח החלה.
4. מורחים כל חלה בביצה טרופה בוזקים שומשום או פרג ואופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות
כ-35 עד שהחלות זהובות

 

 

 

למתכונים נוספים ללחם וחלה>>

 

 

דרג את הכתבהדירוג כתבה מתכון לחלה מתוקה: 4 כוכבים 5 4 3 2 1
תגובות
מס. התגובהתוכן התגובה
45. סנדרין (29/12/2016 13:10:13)
44. נופית עזרא (12/09/2016 19:47:42)
43. שנהב (4/12/2015 23:10)
42. יעל (2/10/2015 14:40:31)
41. שף שמרית (29/09/2015 10:44:07)
40. 
למה אין תשובות לשאלות
😟תודה (25/09/2015 05:17:23)
39. גלית (7/09/2015 15:25:52)
38. שמעון (22/08/2015 13:27:11)
37. יאיר (22/06/2015 18:46:34)
36. איתן טכנולוג (21/04/2015 10:30:19)
35. עדי (4/03/2015 10:17:42)
34. אופה (24/09/2014 15:14)
33. שף שמרית (30/07/2014 11:26:05)
32. חגית (17/07/2014 12:08:48)
31. 
הכנתי ויצא מעולה ! תודה
נטלי (20/06/2014 16:12:02)
30. שף שמרית (9/06/2014 09:58:27)
29. שף שמרית (9/06/2014 09:54:31)
28. אנונימי (7/03/2014 12:57:06)
27. 
חלה מתוקה מעולה!!!
שרית (1/12/2013 15:25:14)
26. ענת סלב (11/09/2013 19:52:53)
25. ענת סלב (11/09/2013 19:37:32)
24. בן חמו עליזה (9/09/2013 16:58:24)
23. ל21 (3/09/2013 22:40:28)
22. שולה (24/08/2013 10:38:45)
21. 
איך אפשר לעשות שהחלה תהיה חלה לא מתוקה?
משפחה (22/08/2013 12:27:03)
20. אנונימי (16/08/2013 17:34:10)
19. טל (14/12/2012 15:57:47)
18. תהילה (24/11/2011 08:46:49)
17. פזית חדד (21/10/2011 13:45:09)
16. 
מתכון מעולה. (ל.ת)
אורלי (22/09/2011 13:03:58)
15. ליאת (1/10/2010 09:00:12)
14. שאלה לאיתן (21/05/2010 17:35:59)
13. איתן בן חיים (25/04/2010 14:03:39)
12. שוש (22/04/2010 09:50:48)
11. איתן בן חיים -שמרית (11/04/2010 16:36:39)
10. ליאתי (9/04/2010 02:04:05)
9. ניצקי (20/03/2010 13:07:20)
8. רחלי (4/03/2010 09:39:10)
7. 
מתי מוסיפים מלח - תוקן. תודה!
איתן (12/02/2010 23:49:46)
6. גליה (12/02/2010 14:57:48)
5. אפרת (11/02/2010 17:52:45)
4. שרון (24/09/2009 11:50:30)
3. לי (18/08/2009 14:48:09)
2. ארי (19/07/2009 14:08:07)
1. נישמע טוב:) (24/04/2009 11:36:27)
עבור לתוכן העמוד
fiogf49gjkf0d

 שמרית בפייסבוק 

    אפיה ביתית -שמרית