שמרית
סרטוני הדרכה לאפייה עם שמרים
מועדון לקוחות שמרית - פנימי
מתכונים לראש השנה

מתכון ללחם לבן בסיסי

אם גם אתם משתגעים מהניחוחות של לחם שנאפה בתנור, המתכון הבא מיועד בדיוק בשבילכם. מתכון לאפייה קלאסית של לחם לבן בצורתו הבסיסית. כי לפעמים סוד הטעם נעוץ דווקא בפשטות.

 

חומרים ל 2 כיכרות:
1 ק"ג קמח
1 שמרית שמרים טריים
1 שקית משפר לאפיה ביתית
1 כף שטוחה מלח
כ ½2 כוסות מים

 

אופן ההכנה:
1. מכניסים לקערת מערבל את כל החומרים, מוסיפים בהדרגה את המים ולשים היטב (כ- 7 דקות) עד לקבלת בצק גמיש שאינו נדבק לדפנות.
2. משהים למנוחה בקערה מכוסה כ- 10 דקות. מחלקים את הבצק לשניים ויוצרים 2 כיכרות.
3. מניחים בתבנית אפיה (מומלץ על גבי נייר אפייה), ומשהים לתפיחה של כ - ¾ שעה עד שעה במקום חמים.
4. מניחים בתחתית התנור תבנית עם מים ומחממים את התנור ל- 200 מעלות צלזיוס .
5. בעזרת סכין משוננת, יוצרים בכל כיכר כ 2 - 3 חריצים ומכניסים לתנור לאפיה של כ 35 - 30 דקות.
6. לאחר 10 הדקות הראשונות, יש להוריד את טמפרטורת התנור ל- 190 מעלות צלזיוס .
7. מצננים על גבי רשת.

 

למתכונים נוספים עם לחם לבן>>

חלת דבש עגולה 

הדרכת וידאו- הכנת חלה לשבת


לחמים נוספים

עבור לתוכן העמוד

 שמרית בפייסבוק 

    אפיה ביתית -שמרית