שמרית
סרטוני הדרכה לאפייה עם שמרים
מועדון לקוחות שמרית - פנימי

מתכון לפיצה איטלקית

מתכון לפיצה - טעים, קל ומהיר הכנה.
לגיוון ניתן תוספות שונות: זיתים,פטריות,גבינה מלוחה ועוד. במדור הדרכה בוידאו תוכלו לראות הדגמה של הכנת הפיצה.
פיצה איטלקית תוצרת בית (הגדל)
פיצה איטלקית תוצרת בית

 

חומרים לשתי פיצות משפחתיות גדולות מאד: (2 תבניות תנור גדולות)

חומרים לבצק הפיצה:

1 ק"ג קמח
1 שמרית שמרים טריים (50 גר')
1/2 שקית משפר אפיה (25 גר')

½ כוס שמן (מומלץ שמן זית ,100 מ"ל)
1 כפית סוכר
2 כפיות מלח שטוחות
כ ½2 כוסות מים פושרים

 

חומרים לרוטב הפיצה:
1 קופסא עגבניות מרוסקות

1 שן שום כתושה

4 כפות שמן זית

1 כפית מלח

גבינת מוצרלה מגוררת בשילוב של גרוייר, צ'דר או כל גבינה איכותית אחרת על פי הטעם.

 

תוספות אפשריות למתכון:
פטריות פרוסות

זיתים שחורים או ירוקים פרוסים

בצל לבן פרוס

תבלינים:ריחן (בזיליקום), אורגנו
אנשובי

 

אופן ההכנה:
1. מכניסים לתוך קערה את הקמח, שמרית, משפר לאפיה ביתית, סוכר, שמן ומלח ולשים. מוסיפים בהדרגה את המים וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק פיצה רך וגמיש.
2. לאחר הלישה ניתן לתת מנוחה לבצק לכ-20 דקות בכלי מכוסה, לחלק את הבצק לשניים, ואז להקפיא חצי מהבצק עטוף היטב.
3. מרדדים את בצק הפיצה  לעלה בעובי של כ -1/2ס"מ  מעבירים לתבנית אפיה משומנת קלות

4. מפזרים את התוספות הרצויות באופן שווה.
5. משהים לתפיחה כ 20 דקות ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות כ 20 דקות.

 

 

מעוניינים בעוד מתכון לפיצה? >>

ראו מתכון לפיצה לא שגרתית-  פיצה קליעה למטרה

מחפשים מאפים מלוחים נוספים?

תגובות
מס. התגובהתוכן התגובה
84. כרמל (20/09/2014 21:34:38)
83. 
בסיס מצוין לפיצה מוצלח!!!!
מירב (18/08/2014 19:08)
82. אתי (12/08/2014 19:45:12)
81. 
לא הבנתי לגבי ההקפאה, אשמח להסבר
nechama (12/08/2014 13:05:31)
80. 
ה- פיצה ! חולה על המתכון הזה
אורטל (2/07/2014 15:46:36)
79. שף שמרית (29/06/2014 17:40:47)
78. שוש (24/06/2014 12:51:46)
77. רני (12/06/2014 20:21:45)
76. ללא שם (2/06/2014 14:00:47)
75. רוני (1/05/2014 06:57:23)
74. 
פיצה מושלמת!
דורותי (7/04/2014 08:54:21)
73. 
פיצה מעולה
שלמה (26/03/2014 23:25:58)
72. דנית (25/02/2014 11:24:45)
71. כינרת (27/01/2014 06:59:02)
69. שרה ליאת (23/01/2014 18:44:30)
68. שובל (8/01/2014 17:46:42)
67. ליז (17/12/2013 15:03:30)
65. אוהד (6/10/2013 20:11:59)
64. רחלי (25/09/2013 14:08:05)
62. משפחה (4/08/2013 16:55:55)
61. ליאת (25/02/2013 13:53:43)
60. סיגל (22/02/2013 17:56:12)
59. דליה (15/02/2013 08:55:31)
58. אלעד (5/02/2013 23:58:45)
57. hef (27/01/2013 14:40:39)
56. אירית (8/01/2013 19:22:54)
55. דורית בר גולוב (31/12/2012 15:19:44)
54. 
לאנשים עם שאלות טיפשיות כמו מה עם גבינה ומתי לשים סוכר.... לכו תזמינו פיצה ועל תשגעו את המטבח שלכם!!!!!
אירה (30/12/2012 11:03:47)
53. גילי (25/12/2012 15:21:11)
52. לילך (19/12/2012 19:50:41)
51. כנרת (13/11/2012 15:19:04)
49. דניאל (27/09/2012 10:25:15)
48. חופית (19/09/2012 19:10:29)
47. אנונימי (4/09/2012 16:56:44)
46. כנרת (23/07/2012 08:24:34)
45. סטפן - אופה ושף קונדיטור (22/07/2012 15:31:51)
44. 
למה הבצק יצא לי דביק מאוד???
אסנת (18/07/2012 11:23:56)
43. 
יצא מעולה!
דורון (6/07/2012 10:26:39)
42. שובל (29/04/2012 11:21:36)
40. isi (13/03/2012 21:23:59)
39. חמודה (16/02/2012 21:52:01)
38. סיני (1/02/2012 22:45:35)
37. סטפן (16/01/2012 10:45:54)
36. אלה (7/01/2012 01:00:59)
35. סטפן (26/12/2011 10:36:46)
34. עידו (15/12/2011 22:41:04)
33. אלה (29/11/2011 12:06:30)
32. 
המתכון מעולה!! יצאה לי פיצה נהדרת! תודה.
אורטל (10/07/2011 18:29:25)
31. אתי (24/05/2011 16:52:19)
30. עדי (23/04/2011 20:33:59)
29. קרין (11/04/2011 19:33:48)
27. נירה (13/02/2011 15:05:26)
26. עידו (29/01/2011 03:53:06)
25. עידו (27/01/2011 22:43:38)
24. מרב (7/12/2010 17:39:53)
23. שושי דהן (11/10/2010 19:15:56)
22. רינה (27/09/2010 00:40:51)
21. בן (19/08/2010 08:57:34)
20. עליזה (25/07/2010 15:54:54)
19. 
להוסיף מיץ תפוזים ואז מברכים מזונות.טעים
כרמל (2/06/2010 22:07:55)
18. שירלי (29/04/2010 13:55:47)
17. 
המתכון נפלא, הפיצה יוצאת טעימה מאוד!
סתיו (19/04/2010 16:59:46)
16. גילי (15/04/2010 15:29:29)
15. אור (1/04/2010 11:27:01)
14. 
אחלה פיצה כל הכבוד על המתכון
סופגנית5 (26/02/2010 12:22:09)
13. רונן (22/02/2010 16:02:46)
12. איתן בן חיים (12/01/2010 12:05:03)
11. ויקי (11/01/2010 18:00:30)
10. איתן (27/12/2009 10:28:34)
9. 
מתי מכניסים את הסוכר??
מוריה (24/12/2009 16:56:43)
8. 
מתכון נהדר!
אהובה (24/12/2009 15:55:08)
7. איתן (7/12/2009 15:39:52)
6. אנסטסיה (7/12/2009 14:16:42)
5. דנה (30/09/2009 22:44:51)
4. 
יש לציין שאני עושה את הפיצה הזאת כבר שנים, והחלפת המים בחלב משביחה את הטעם פי כמה!
דוד (30/07/2009 16:51:07)
3. נעמי (4/07/2009 16:49:30)
2. ענת (19/06/2009 23:14:03)
עבור לתוכן העמוד

 שמרית בפייסבוק 

    אפיה ביתית -שמרית