שמרית
סרטוני הדרכה לאפייה עם שמרים
מועדון לקוחות שמרית - פנימי
מתכון החודש

פריקסה

המתכון הקלאסי לסנדוויץ הטוניסאי המהולל, עם המילוי העשיר והלחמניה המטוגנת.
פריקסה- סנדוויץ' תוניסאי מסורתי (הגדל)
פריקסה- סנדוויץ' תוניסאי מסורתי

חומרים לבצק– 30 יחידות:
1 קג' קמח לבן
1 שמרית שמרים טריים

1 כף סוכר
2 ביצים
½ כוס שמן
1 כף מלח
כ- ¾ 1 כוסות מים

חומרים למלית:
6 תפוחי אדמה מבושלים וחתוכים לקוביות
1 קופסת שימורים של זיתים שחורים חתוכים לטבעות
1 קופסת טונה בשמן
2 ביצים קשות חתוכות לקוביות
חריסה לפי הטעם
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
מיץ מלימון אחד
שמן לטיגון
נייר סופג

אופן ההכנה:

אופן הכנת הבצק:
1. מכניסים את כל חומרי הבצק לקערה מלבד המים ומתחילים ללוש תוך הוספה הדרגתית של המים עד לקבלת בצק רך וגמיש. משהים למנוחה בקערה מכוסה כ- 15 דקות.
2. משמנים את שולחן העבודה והידיים ולוקחים חתיכות מגוש הבצק ויוצרים לחמניות קטנות אובליות ומניחים על שולחן העבודה.
3. מחממים את השמן ומטגנים את הפריקסה משני הצדדים עד להזהבה, מניחים על נייר סופג.

 

אופן הכנת המלית:
4. מערבבים בקערה את תפוחי האדמה, הטונה, הזיתים השחורים, החריסה, המלח והפלפל ומערבבים היטב. מוסיפים את הביצים הקשות ומערבבים קלות.
5. חותכים את הפריקסה לאורך וממלאים במלית. ניתן לחמם מעט לפני ההגשה.

 

לרעיונות למאפים מלוחים נוספים >>

שבלולי שמרים במלית בשר, חציל קלוי וטחינה

מאפה שמרים עם פסטו וגבינה

 

 

 

 

 

תגובות
מס. התגובהתוכן התגובה
4. אילנית (22/05/2010 22:25:29)
3. אורטל (16/09/2009 09:04:59)
2. אסתר (5/07/2009 23:10:25)
1. אסתר (5/07/2009 23:10:21)

מאפים נוספים

עבור לתוכן העמוד

 הצטרפו לפייסבוק שלנו

אפיה ביתית -שמרית | עוגת גבינה אפויה | מתכונים לעוגות | מתכון ללחם | Challah