שמרית
סרטוני הדרכה לאפייה עם שמרים
מועדון לקוחות שמרית - פנימי
מתכון החודש

פוקצ'ה

הפוקצ'ה היא סוג של לחם עבה, פריך ובהיר שהפך לבן בית בבתי קפה ומסעדות. כאן תוכלו למצוא את המתכון של השף קונדיטור אורי שפט ממאפית לחמים לפ'וקצה איטלקית, נסו ותתמכרו.
פוקצ'ה איטלקית (הגדל)
פוקצ'ה איטלקית

 חומרים ל-2 פוקצ'ות:
5 כוסות קמח לבן מנופה (700 גר')

כ-½1 כוסות מים חמימים (380 מ"ל)

½ שמרית שמרים טריים

½ שקית משפר אפיה
3 כפות שמן זית

25 גר' מלח (½1 כף)


חומרים לתוספות לפוקאצ'ה:
שמן זית (½ כוס), מלח גס,

לבחירה - פלפלים צבעוניים, בצל, פטריות, זוקיני, עגבניות שרי, זיתים, פסטו, צנוברים, עלי בזיליקום.


אופן ההכנה:
1. לקערת מערבל עם וו לישה מכניסים את כל החומרים פרט למים (קוביה יש לפורר ביד או להמיס).

2. לשים כ-4 דקות במהירות איטית תוך הוספה הדרגתית של המים, ולשים 4 דקות נוספות במהירות גבוהה

3. יוצרים כדור ומניחים מכוסה בקערה לכ-30 דקות

4. מחלקים הבצק ל-2 ומניחים לעוד 10 דקות מנוחה

5. מרדדים כל גוש בצק לעלה מלבני בעובי חצי ס"מ ומניחים על תבנית אפייה משומנת (בשמן זית)

6. מכינים את התוספות, מניחים ומחדירים לעלה הבצק בלחיצה, מפזרים מלח גס ושמן זית

7. משהים לתפיחה כ-30 דקות

8. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, כ-15 דקות עד להזהבה

 

מחפשים מתכונים נוספים לפוקצ'ה>>

פוקצ'ה ישראלית

לחם איטלקי עם תוספות באופה לחם

פוקצ'ה שבעת המינים

 


 

מאפים נוספים

עבור לתוכן העמוד

 הצטרפו לפייסבוק שלנו

אפיה ביתית -שמרית | עוגת גבינה אפויה | מתכונים לעוגות | מתכון ללחם | Challah